Plooi-mogelijkheden

plooi mogelijkheden

Als u uw gordijnen heeft uitgekozen, helpt Kleij Tapijten en Gordijnen u graag bij het kiezen van een plooi naar uw smaak. Wij hebben diverse plooien in ons assortiment. Hieronder vindt u de verschillende plooien met voorbeelden en een korte toelichting.

Enkele plooien

Voor een speels interieur met een artistieke touch zijn overgordijnen met een enkele plooi het juiste antwoord. Een enkele plooi heeft de minste stof nodig om het raam te bedekken en heeft een nonchalant effect. Ze worden in het geheel ingestikt en blijven desondanks verstelbaar.

Vlinderplooi

De vlinderplooi, ook wel een dubbele plooi genoemd, lijkt op een enkele plooi maar heeft, zoals de naam al doet vermoeden, twee plooien in plaats van één. Bij een vlinderplooi ontstaat er meer regelmaat in de plooi-valling.

Triploplooi

Voor wie een zeer rijke uitstraling wenst van de gordijnen, is de driedubbele plooi, ook wel de triploplooi genoemd, een mooi alternatief voor de vlinderplooi. Bij deze plooi worden drie enkele plooien samen genomen en aan elkaar gestikt.

Bij alle deze plooien kunt u kiezen uit een plooihoogte van 6, 8, 10, 12 of 15-16 centimeter. Wij geven u graag advies, indien gewenst.

Wave-plooi

Daarnaast heeft Kleij Gordijnen en Tapijten ook wave-gordijnen. Een wave gordijn bestaat uit een speciale band die wordt ingestikt aan de bovenkant van het gordijn waarin weer kunststof haken zitten die op een vaste afstand van elkaar hangen. Zo krijgt de stof een elegant en strak ‘wave-effect’ (S-vorm).

Ingeslagen ringen

Ingeslagen ringen zorgen voor een gelijkwaardige plooiing. Een gordijnroede is in dit geval nodig voor de bevestiging van uw gordijnen. De toevoeging van een gordijnroede zorgt voor een geheel andere uitstraling dan de wave-plooi.

Platte plooi

Wanneer u voor vitrages kiest, heeft u bovendien de mogelijkheid om te kiezen voor een platte plooi, ook wel stolpplooi genoemd. Platte plooien bestaan zowel uit 250 procent als 310 procent.

Kleij Gordijnen en Tapijten
Nieuwe Haagdijk 3
4811 TB Breda
TEL.: 0031 (0)76-5215976